FinancieelNieuwsProfessionalVliegvelden

Reizigers besteden meer op Heathrow in eerste halfjaar

Uit de halfjaarcijfers van Heathrow blijkt dat reizigers meer geld op de Londense luchthaven besteden dan in de eerste zes maanden van vorig jaar.

Meer

In het eerste halfjaar zag Heathrow 38,8 miljoen reizigers via de luchthaven vertrekken of aankomen. Dat is een stijging van 1,8 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Die reizigers spendeerden 1,5 procent meer op de luchthaven dan vorig jaar. Toen bedroeg het gemiddelde bedrag nog 8,62 pond, nu is dat 8,75 pond (9,73 euro).

Omzet

Mede door de hogere besteding van de reizigers, en de lagere kosten voor Heathrow, is zowel de omzet als de opbrengst voor belastingen gestegen. De omzet bedroeg omgerekend 1,27 miljard euro en de opbrengst voor belastingen net iets meer dan één miljard euro.

Uitbreiding

Ook heeft Heathrow in het eerste halfjaar 1,55 miljard euro gespaard om de luchthaven uit te breiden met een derde baan. Daarvoor is een dikke 15,5 miljard euro voor nodig. Zowel de overheid als het Britse gerechtshof hebben de weg vrijgemaakt voor de uitbreiding.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close