AirlinesFrequente reizigerNieuwsStaking

Staking bij British Airways nog niet van de baan

De dreigende pilotenstaking bij British Airways (BA) is nog niet van de baan. De maatschappij heeft een zaak om de stakingen te laten verbieden, verloren.

Piloten 

De BA-piloten die lid zijn van vakbond BALPA stemden maandag in grote meerderheid voor een staking als de maatschappij en de bond het niet eens worden over het loon.

Beroep

BA besloot daarop naar de rechter te stappen omdat de stemming onder de vliegers over al dan niet staken, niet juist zou zijn verlopen. De rechter ging daar niet in mee, maar zei wel dat British Airways in beroep kon gaan. De pilotenvakbond laat weten blij te zijn met de uitkomst van de zaak.

Vertraging 

Maar tegelijkertijd doet BALPA nog geen aanzegging voor werkonderbrekingen. Wel verwijt de vakbond BA de vertraging die is opgelopen in het proces door deze rechtszaak. En BALPA stelt dat dit mogelijk arbitrage, die staat gepland voor vrijdag, in de weg staat. 

Loonsverhoging 

BA op haar beurt stelt er alles aan te blijven doen om een staking te voorkomen. De maatschappij blijft wel herhalen dat een loonsverhoging van 11,5 procent over drie jaar ‘rechtvaardig’ is en wijst erop dat andere vakbonden dit bod al positief aan de leden hebben voorgelegd. 

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button