fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsPiloten en Crew

Staking bij British Airways nog niet van de baan

De dreigende pilotenstaking bij British Airways (BA) is nog niet van de baan. De maatschappij heeft een zaak om de stakingen te laten verbieden, verloren.

Piloten 

De BA-piloten die lid zijn van vakbond BALPA stemden maandag in grote meerderheid voor een staking als de maatschappij en de bond het niet eens worden over het loon.

Beroep

BA besloot daarop naar de rechter te stappen omdat de stemming onder de vliegers over al dan niet staken, niet juist zou zijn verlopen. De rechter ging daar niet in mee, maar zei wel dat British Airways in beroep kon gaan. De pilotenvakbond laat weten blij te zijn met de uitkomst van de zaak.

Vertraging 

Maar tegelijkertijd doet BALPA nog geen aanzegging voor werkonderbrekingen. Wel verwijt de vakbond BA de vertraging die is opgelopen in het proces door deze rechtszaak. En BALPA stelt dat dit mogelijk arbitrage, die staat gepland voor vrijdag, in de weg staat. 

Loonsverhoging 

BA op haar beurt stelt er alles aan te blijven doen om een staking te voorkomen. De maatschappij blijft wel herhalen dat een loonsverhoging van 11,5 procent over drie jaar ‘rechtvaardig’ is en wijst erop dat andere vakbonden dit bod al positief aan de leden hebben voorgelegd. 

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button