fbpx
AirlinesFrequente reizigersNaast het nieuwsRoutes en Bestemmingen

WestJet vaker naar Londen en eerder naar Parijs

De Canadese luchtvaartmaatschappij WestJet zal in de winter vaker Canada met Londen verbinden, zo meldt de airline. Ook zal de seizoensroute naar Parijs dit jaar eerder uitgevoerd worden.

Vaker

Zo zal WestJet met ingang van het winterseizoen vier keer, in plaats van drie keer, van Calgary naar Londen Gatwick vliegen. Vanuit Toronto vliegt de Canadese maatschappij dagelijks naar de Britse hoofdstad, en zet daar een Boeing 787-9 Dreamliner voor in.

Parijs

Ook de seizoensroute vanuit Calgary naar Parijs zal volgend jaar op 12 maart aanvangen. Dit is eerder dan voorgaande jaren. Ook kondigde WestJet in april van dit jaar een codeshare met Air France aan.

Uitbreiding

WestJet is al langere tijd bezig met een grootschalige uitbreiding van het intercontinentale netwerk. De eerste intercontinentale vlucht van WestJet was op 15 juni 2014 tusst St. Johns en Dublin. De maatschappij begon vervolgens met de inzet van Boeing 767’s die nu worden vervangen door dreamliners. Sinds 2016 heeft WestJet ook al een samenwerking met EasyJet waarmee reizigers via Londen Gatwick kunnen overstappen op het Europese netwerk van EasyJet.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button