fbpx
Frequente reizigersNieuwsPiloten en CrewVliegvelden

Heathrow staat komend weekend grote staking te wachten

Komend weekend, vrijdag 26 en zaterdag 27 juli, staat Heathrow een grote staking te wachten ‘tenzij er een doorbraak komt in de gesprekken tussen de luchthaven, de vakbond en bemiddelaar Acas’, zo meldt de overkoepelende vakbondsbeweging Unite the Union.

Staking

Als de staking komend weekend doorgaat, zullen er volgens de vakbond meer dan 4.000 mensen het werk neerleggen. Daar vallen brandweerlieden, beveiliging, afhandelaars en technisch personeel onder. Zij eisen allemaal een betere salariëring in navolging van de opslag die Heathrow-topman John Holland-Kaye kreeg toebedeeld.

Opslag

De werknemers zijn met Heathrow in gesprek over een opslag van 2,7 procent verspreidt over 18 maanden. De vakbond eist dit nadat Holland-Kaye een opslag van 103,2 procent toebedeeld kreeg en zijn salaris van omgerekend 2,34 miljoen euro in 2017 steeg naar 4,68 miljoen euro vorig jaar.

Plat

Volgens de Britse krant The Sun zullen er komend weekend zo’n 500.000 mensen via Heathrow reizen. De stakingen die nu gepland zijn voor komend weekend zouden de luchthaven ‘in principe’ plat kunnen leggen, aldus de vakbond.

Staking

Andere stakingsdata die zijn aangegeven, als Heathrow de gesprekken niet meer verderzet, zijn maandag 5 en dinsdag 6 augustus en vrijdag 23 en zaterdag 24 augustus.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button