fbpx
Frequente reizigersNieuwsNL NieuwsSchiphol Airport

Kaagbaan wegens spoedreparatie beperkt inzetbaar

De Kaagbaan is tot en met vrijdag beperkt inzetbaar omdat Schiphol een spoedreparatie uitvoert aan ‘een onvoorziene asfaltbeschadiging’, zo meldt de Amsterdamse luchthaven.

Beschadiging

‘Tijdens de spoedreparatie wordt beschadigd asfalt op de op- en afrit van de Kaagbaan, rijbaan S6, vernieuwd. Naar verwachting is het nieuwe asfalt vrijdag weer gereed voor gebruik’, aldus Schiphol.

Preferente banen

‘Schiphol voert tot en met vrijdag 26 juli een spoedreparatie uit aan een onvoorziene asfaltbeschadiging op een op- en afrit bij de Kaagbaan. Omwille van de veiligheid kan deze op- en afrit tot die tijd niet gebruikt worden. Tijdens de werkzaamheden is de Kaagbaan beperkt inzetbaar. De Kaagbaan en de Polderbaan zijn zogenoemde ‘preferente banen’ en worden bij voorkeur ingezet, omdat de vliegtuigen dan minder over dicht bewoond gebied komen dan bij andere banen. Tijdens de werkzaamheden kunnen de Zwanenburgbaan en de Aalsmeerbaan vaker ingezet worden’, aldus de luchthaven.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button