fbpx
Editors choiceKLMNieuwsNL NieuwsProfessionalSchiphol Airport

KLM verplaatst hoofdkantoor 2,5 kilometer

KLM verlaat haar hoofdkantoor in Amstelveen, en zal een nieuwe Blue Base 2,5 kilometer verderop bouwen op Schiphol-Oost, zo meldt de nationale luchtvaartmaatschappij van Nederland.

Renovatie

Volgens KLM is de keuze om het huidige hoofdkantoor te verlaten en een nieuwe campus te bouwen voortgekomen uit ‘een uitgebreid en intensief onderzoek. Een kostbare renovatie van het gebouw, dat groot onderhoud nodig heeft, lag daarbij niet voor de hand,’ aldus KLM.

2024

De verplaatsing naar de nieuwe Blue Base zal in 2024 moeten gebeuren. Het voornemen van KLM is om ‘een grote, nieuwe, centraal gelegen campus van circa 35.000 vierkante meter te realiseren, naast het huidige KLM Operations Control Center op Schiphol-Oost.’ Volgens de maatschappij zal de nieuwe campus een ‘optimale werkomgeving bieden waarin verbinding het belangrijkste thema is.’

Hemelsbreed

Als het nieuwe hoofdkantoor in 2024 klaar is, hoeven de werknemers niet veel verder te reizen dan in de huidige situatie. Hemelsbreed gemeten ligt de nieuwe locatie op Schiphol-Oost 2,5 kilometer van het huidige hoofdkantoor aan de Amsterdamseweg in Amstelveen.

In de aanbieding: KLM-staart op houten voetstuk

Nieuw in de webshop van Up: de KLM-staart op een houten voetstuk. Haal deze leuke toevoeging voor bijvoorbeeld je bureau in huis. Een must have voor alle KLM-fans! Bestel nu voor €29,95 inclusief verzending!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button