Editors choiceKLMNieuwsNL nieuwsProfessionalSchiphol Airport

KLM verplaatst hoofdkantoor 2,5 kilometer

KLM verlaat haar hoofdkantoor in Amstelveen, en zal een nieuwe Blue Base 2,5 kilometer verderop bouwen op Schiphol-Oost, zo meldt de nationale luchtvaartmaatschappij van Nederland.

Renovatie

Volgens KLM is de keuze om het huidige hoofdkantoor te verlaten en een nieuwe campus te bouwen voortgekomen uit ‘een uitgebreid en intensief onderzoek. Een kostbare renovatie van het gebouw, dat groot onderhoud nodig heeft, lag daarbij niet voor de hand,’ aldus KLM.

2024

De verplaatsing naar de nieuwe Blue Base zal in 2024 moeten gebeuren. Het voornemen van KLM is om ‘een grote, nieuwe, centraal gelegen campus van circa 35.000 vierkante meter te realiseren, naast het huidige KLM Operations Control Center op Schiphol-Oost.’ Volgens de maatschappij zal de nieuwe campus een ‘optimale werkomgeving bieden waarin verbinding het belangrijkste thema is.’

Hemelsbreed

Als het nieuwe hoofdkantoor in 2024 klaar is, hoeven de werknemers niet veel verder te reizen dan in de huidige situatie. Hemelsbreed gemeten ligt de nieuwe locatie op Schiphol-Oost 2,5 kilometer van het huidige hoofdkantoor aan de Amsterdamseweg in Amstelveen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/