fbpx
AirlinesBoeingDuurzaamheidNieuwsProfessional

Nieuwe Egyptair 787 vliegt op biobrandstof naar Caïro

De nieuwe Boeing 787-9 Dreamliner van Egyptair vliegt vanuit de Boeing-fabriek in Seattle op biobrandstof naar haar basis in Caïro, zo meldt de Amerikaanse vliegtuigbouwer.

Eerste

Egyptair wordt met de vlucht van de Amerikaanse fabriek naar Caïro, de eerste maatschappij die gebruik maakt van Boeing’s optie om de aflevervlucht met biobrandstof uit te voeren. De vlucht, die 10.973 kilometer overbrugde, is meteen de langste 787-vlucht die gebruik maakt van biobrandstof.

Duurzaam

We zijn toegewijd aan de duurzame groei van onze luchtvaartmaatschappij en ondersteunen de inspanningen van de commerciële luchtvaart om het milieu te beschermen’, aldus Ahmed Adel, voorzitter en ceo van Egyptair. ‘De 787-9 Dreamliner past uitstekend in ons netwerk en biedt onze klanten een verantwoorde keuze voor vliegreizen.’

Zes

De Egyptische airline heeft in 2017 een bestelling voor zes Boeing 787-9 Dreamliners geplaatst, die het via de Ierse leasemaatschappij AerCap geleverd zal krijgen. AerCap is de grootste klant voor de Boeing 787 en heeft in totaal 114 van deze toestellen in bestelling staan en al in dienst.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button