BoeingEditors choiceFinancieelNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Rode cijfers voor Boeing door MAX-problemen

Boeing is in het eerste halfjaar de rode cijfers ingedoken door de problemen met de Boeing 737 MAX-vliegtuigen. Zowel in het tweede kwartaal als in de eerste zes maanden van dit jaar noteert de Amerikaanse vliegtuigbouwer een verlies.

Grootste

Het nettoverlies over het tweede kwartaal is zelfs het grootste verlies dat ze ooit in een kwartaal geleden hebben. De Amerikanen leden in de maanden maart, april en mei 2,94 miljard dollar (2,63 miljard euro) verlies. Kijkende naar het eerste halfjaar lag dat verlies op omgerekend 710,5 miljoen euro. In het eerste halfjaar van 2018 behaalde de vliegtuigbouwer nog een nettowinst van omgerekend 4,18 miljard euro.

Omzet

Niet alleen de netto-opbrengsten lagen stukken lager dan vorig jaar, ook de omzet daalde flink. Zo daalde de omzet in het tweede kwartaal met 35 procent naar omgerekend 14,11 miljard euro tegenover 21,73 miljard in dezelfde periode vorig jaar. Ook de omzet over het eerste halfjaar zag een flinke daling. Vorig jaar bedroeg de omzet in de eerste zes maanden omgerekend 42.685 miljard euro, dit jaar is dat 34,64 miljard euro; een daling van 19 procent.

Bepalend moment

‘Dit is een bepalend moment voor Boeing. We blijven gefocust op onze blijvende waarden van veiligheid, kwaliteit en integriteit bij alles wat we doen, terwijl we werken om de 737 MAX weer veilig in dienst te nemen, aldus Boeing-topman Dennis Muilenburg. ‘Tijdens deze uitdagende tijden blijven teams binnen onze onderneming op een hoog niveau presteren, terwijl ze tegelijkertijd hun verplichtingen nakomen en nieuwe kansen benutten.’

Vooruitblik

Boeing meldt dat een vooruitblik op een later moment gegeven wordt, omdat het nog onduidelijk is wanneer de Boeing 737 MAX weer in dienst kan worden genomen en wat voor kosten en ontwikkelingen er in de tussentijd nog zullen plaatsvinden.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/