AirlinesCargoInnovatieNieuwsProfessional

UPS richt drone-dochtermaatschappij op

Koeriersdienst United Parcel Service (UPS) richt een dochtermaatschappij op met de naam UPS Flight Forward Inc. Die maatschappij zal zich ‘toeleggen op het ontwikkelen en besturen van onbemande luchttransportsystemen voor commerciële verzendingen’, aldus UPS.

Certificering

UPS heeft bij de Federal Aviation Administration een aanvraag ingediend voor ‘een Part 135-certificering voor het uitvoeren van commerciële dronevluchten binnen het UPS–netwerk onder dochteronderneming UPS Flight Forward Inc.’ Deze certificering legt de basis voor drone-vluchten buiten het gezichtsveld van de bestuurder en voor vluchten die overdag en ’s nachts plaatsvinden. Dergelijke vluchten zijn zeer beperkt in de Verenigde Staten en worden slechts uitzonderlijk goedgekeurd.

Historisch

‘UPS is vastbesloten om technologie te gebruiken om de manier waarop we zaken doen te transformeren,” aldus Scott Price, hoofd transport en strategie bij UPS. ‘De oprichting van een drone-koeriersbedrijf en de start van reguliere activiteiten onder dit certificaat is een historisch moment voor UPS en voor de drone- en logistieke sector in bredere zin.’

UPS

De gewone vloot van UPS bestaat op dit moment uit 252 vliegtuigen, waaronder 25 Boeing 747’s, 63 Boeing 767’s en 37 McDonnell Douglas MD-11’s.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/