fbpx
AirlinesCargoInnovatieNieuwsProfessional

UPS richt drone-dochtermaatschappij op

Koeriersdienst United Parcel Service (UPS) richt een dochtermaatschappij op met de naam UPS Flight Forward Inc. Die maatschappij zal zich ‘toeleggen op het ontwikkelen en besturen van onbemande luchttransportsystemen voor commerciële verzendingen’, aldus UPS.

Certificering

UPS heeft bij de Federal Aviation Administration een aanvraag ingediend voor ‘een Part 135-certificering voor het uitvoeren van commerciële dronevluchten binnen het UPS–netwerk onder dochteronderneming UPS Flight Forward Inc.’ Deze certificering legt de basis voor drone-vluchten buiten het gezichtsveld van de bestuurder en voor vluchten die overdag en ’s nachts plaatsvinden. Dergelijke vluchten zijn zeer beperkt in de Verenigde Staten en worden slechts uitzonderlijk goedgekeurd.

Historisch

‘UPS is vastbesloten om technologie te gebruiken om de manier waarop we zaken doen te transformeren,” aldus Scott Price, hoofd transport en strategie bij UPS. ‘De oprichting van een drone-koeriersbedrijf en de start van reguliere activiteiten onder dit certificaat is een historisch moment voor UPS en voor de drone- en logistieke sector in bredere zin.’

UPS

De gewone vloot van UPS bestaat op dit moment uit 252 vliegtuigen, waaronder 25 Boeing 747’s, 63 Boeing 767’s en 37 McDonnell Douglas MD-11’s.

In de aanbieding: KLM-staart op houten voetstuk

Nieuw in de webshop van Up: de KLM-staart op een houten voetstuk. Haal deze leuke toevoeging voor bijvoorbeeld je bureau in huis. Een must have voor alle KLM-fans! Bestel nu voor €29,95 inclusief verzending!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button