737 MAXBoeingNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

‘Boeing legt productie 737 MAX wellicht helemaal stil’

Boeing legt de productie van de 737 MAX wellicht helemaal stil, als het toestel nog veel langer aan de grond moet blijven. Dat schrijven diverse media op basis van een toelichting op de kwartaalcijfers Boeing.

Recordverlies 

De Amerikaanse vliegtuigbouwer maakte woensdag een recordverlies over het tweede kwartaal bekend, veroorzaakt door de problemen met de Boeing 737 MAX. Het type waarvan twee toestellen kort na elkaar neerstortten. 

Update 

Sinds een tweede 737 MAX in een periode van een paar maanden tijd in maart neerstortte, wordt het toestel wereldwijd aan de grond gehouden. Boeing werkt aan een update van het softwaresysteem, nieuwe trainingsprogramma’s voor piloten en aan het oplossen van een additioneel probleem dat later aan het licht kwam.

Productie

Het toestel staat nu al veel langer aan de grond dan aanvankelijk werd gedacht. Als dit nog langer duurt, overweegt Boeing de productie helemaal stil te leggen, zo laat het bedrijf nu weten. Eerder werd de productie al teruggeschroefd. Evengoed zei topman Dennis Muilenberg nog te verwachten dat de 737 MAX in oktober weer kan vliegen. 

Onderdelen

De productie van het geplaagde toestel werd eerder teruggebracht van 52 naar 42 vliegtuigen per maand. Als gevolg daarvan, moet Boeing meer betalen voor de onderdelen, omdat ze minder volumekorting krijgen. Doordat de toestellen niet geleverd mogen worden, krijgt Boeing ook minder geld binnen. 

747

Als Boeing besluit tot het volledig -tijdelijk- staken van de productie, dan zou het voor het eerst zijn sinds 1997 dat een productielijn wordt stilgelegd. Dat gebeurde toen voor een periode van twintig dagen bij de fabricage van de Boeing 747. Er was destijds zoveel vraag naar het toestel dat niet voldoende onderdelen voorhanden waren. 

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close