fbpx
Frequente reizigersKLMNieuwsNL NieuwsSchiphol Airport

KLM annuleert 250 vluchten door storing brandstofsysteem Schiphol

KLM heeft woensdag en donderdag in totaal 250 vluchten geannuleerd als gevolg van de storing in het brandstofsysteem op Schiphol. Dat laat een woordvoerster van de maatschappij weten.

Storing 

Woensdag aan het begin van de middag trad een storing op in het brandstof-toevoersysteem op Schiphol. Als gevolg daarvan kon een groot deel van de vliegtuigen niet voorzien worden van kerosine. Woensdag schrapte KLM 189 vluchten, voor donderdag gaat het om 61.

Bestemming

Eerder donderdag liet KLM weten ‘met man en macht te werken aan het heropstarten van de operatie’. “We realiseren ons dat deze storing zeker in de drukke vakantieperiode uiterst vervelend is voor alle passagiers die nu niet op hun reisbestemming kunnen komen.” 

Reisplannen 

KLM zegde toe haar best te doen om meer annuleringen te voorkomen. “Er is extra personeel ingezet om ervoor te zorgen dat onze passagiers zo snel mogelijk hun reis kunnen vervolgen.” De maatschappij roept reizigers op de actuele vluchtinformatie te raadplegen ‘en indien mogelijk hun reisplannen te wijzigen’. 

Luchthaven 

Wanneer passagiers van geannuleerde vluchten nog niet zijn omgeboekt ‘dienen zij niet naar de luchthaven te komen’. KLM maakte woensdag al bekend dat ‘een groot aantal vluchten met Europese bestemming en een beperkt aantal intercontinentale vluchten’ was geschrapt. En hield er toen al rekening mee dat de storing een dag later door zou werken in de operatie. 

In de aanbieding: KLM-staart op houten voetstuk

Nieuw in de webshop van Up: de KLM-staart op een houten voetstuk. Haal deze leuke toevoeging voor bijvoorbeeld je bureau in huis. Een must have voor alle KLM-fans! Bestel nu voor €29,95 inclusief verzending!

Gerelateerde artikelen

Back to top button