Frequente reizigerKLMNieuwsNL nieuwsSchiphol Airport

KLM annuleert 250 vluchten door storing brandstofsysteem Schiphol

KLM heeft woensdag en donderdag in totaal 250 vluchten geannuleerd als gevolg van de storing in het brandstofsysteem op Schiphol. Dat laat een woordvoerster van de maatschappij weten.

Storing 

Woensdag aan het begin van de middag trad een storing op in het brandstof-toevoersysteem op Schiphol. Als gevolg daarvan kon een groot deel van de vliegtuigen niet voorzien worden van kerosine. Woensdag schrapte KLM 189 vluchten, voor donderdag gaat het om 61.

Bestemming

Eerder donderdag liet KLM weten ‘met man en macht te werken aan het heropstarten van de operatie’. “We realiseren ons dat deze storing zeker in de drukke vakantieperiode uiterst vervelend is voor alle passagiers die nu niet op hun reisbestemming kunnen komen.” 

Reisplannen 

KLM zegde toe haar best te doen om meer annuleringen te voorkomen. “Er is extra personeel ingezet om ervoor te zorgen dat onze passagiers zo snel mogelijk hun reis kunnen vervolgen.” De maatschappij roept reizigers op de actuele vluchtinformatie te raadplegen ‘en indien mogelijk hun reisplannen te wijzigen’. 

Luchthaven 

Wanneer passagiers van geannuleerde vluchten nog niet zijn omgeboekt ‘dienen zij niet naar de luchthaven te komen’. KLM maakte woensdag al bekend dat ‘een groot aantal vluchten met Europese bestemming en een beperkt aantal intercontinentale vluchten’ was geschrapt. En hield er toen al rekening mee dat de storing een dag later door zou werken in de operatie. 

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close