737 MAXAirlinesBoeingEditors choiceFinancieelNieuwsProfessional

Southwest annuleert tot begin volgend jaar MAX-vluchten

Southwest Airlines, de maatschappij met de meeste Boeing 737 MAX-toestellen in haar vloot, heeft besloten alle MAX-vluchten tot begin volgend jaar te annuleren, zo meldt de airline tijdens de presentatie van de halfjaarcijfers.

Annuleren

‘Op basis van de meest recente richtlijnen van Boeing gaan we momenteel uit dat de wettelijke goedkeuring voor de terugkeer van de MAX tijdens het vierde kwartaal van 2019 zal ingaan. Met dit in gedachten, zullen we de MAX-gerelateerde vluchtschema-annuleringen proactief verlengen tot 5 januari 2020, om zo onze klanten vertrouwen te geven dat als we de MAX weer in dienst nemen, dit toestel ook veilig is.’

Omzet

Southwest Airlines zag in het eerste halfjaar een totale omzetstijging van 3,5 procent naar 11,06 miljard dollar (9,95 miljard euro). Het netto-inkomen daalt in de eerste zes maanden van dit jaar met 5,6 procent naar omgerekend 1,01 miljard euro. De maatschappij verwacht dat door het wegvallen van de MAX-toestellen ook in het tweede halfjaar een lager netto-inkomen te genereren. Southwest heeft in totaal 34 MAX-toestellen in haar vloot die sinds maart aan de grond staan.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/