fbpx
737 MAXAirlinesBoeingEditors choiceFinancieelNieuwsProfessional

Southwest annuleert tot begin volgend jaar MAX-vluchten

Southwest Airlines, de maatschappij met de meeste Boeing 737 MAX-toestellen in haar vloot, heeft besloten alle MAX-vluchten tot begin volgend jaar te annuleren, zo meldt de airline tijdens de presentatie van de halfjaarcijfers.

Annuleren

‘Op basis van de meest recente richtlijnen van Boeing gaan we momenteel uit dat de wettelijke goedkeuring voor de terugkeer van de MAX tijdens het vierde kwartaal van 2019 zal ingaan. Met dit in gedachten, zullen we de MAX-gerelateerde vluchtschema-annuleringen proactief verlengen tot 5 januari 2020, om zo onze klanten vertrouwen te geven dat als we de MAX weer in dienst nemen, dit toestel ook veilig is.’

Omzet

Southwest Airlines zag in het eerste halfjaar een totale omzetstijging van 3,5 procent naar 11,06 miljard dollar (9,95 miljard euro). Het netto-inkomen daalt in de eerste zes maanden van dit jaar met 5,6 procent naar omgerekend 1,01 miljard euro. De maatschappij verwacht dat door het wegvallen van de MAX-toestellen ook in het tweede halfjaar een lager netto-inkomen te genereren. Southwest heeft in totaal 34 MAX-toestellen in haar vloot die sinds maart aan de grond staan.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button