fbpx
Frequente reizigersNieuwsPiloten en CrewVliegvelden

Staking Heathrow van de baan

De eerder aangekondigde staking die komend weekend op Heathrow zou plaatsvinden is van de baan. De vakbond annuleert de staking omdat de luchthaven met een nieuw loonbod komt.

Staking

Vakbond Unite the Union riep op 24 juli een staking voor komend weekend uit op vrijdag en zaterdag ‘tenzij er een doorbraak komt in de gesprekken tussen de luchthaven, de vakbond en bemiddelaar Acas.’ Die doorbraak is er nu gekomen.

Loonbod

De Londense luchthaven komt met een nieuw loonbod voor allerlei verschillende werknemers op Heahtrow. De werknemers zijn met Heathrow in gesprek over een opslag van 2,7 procent verspreidt over 18 maanden. De vakbond eist dit nadat Holland-Kaye een opslag van 103,2 procent toebedeeld kreeg en zijn salaris van omgerekend 2,34 miljoen euro in 2017 steeg naar 4,68 miljoen euro vorig jaar. Wat het nieuwe loonbod inhoudt is niet bekend.

Stemming

Er komt een stemming over het nieuwe loonbod, en als deze wordt aangenomen zijn ook in de nabije toekomst stakingen van de baan. Wordt het nieuwe aanbod niet geaccepteerd dan kunnen er nog stakingen plaatsvinden op de eerder aangegeven data van maandag 5 en dinsdag 6 augustus en vrijdag 23 en zaterdag 24 augustus.

Een echte KLM 747 liefhebber?

Bestel de 747 Afscheidskalender dan hier!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button