fbpx
Frequente reizigersKLMNieuwsNL NieuwsSchiphol Airport

Storing brandstofsysteem ebt nog na op piekdag Schiphol

De storing in het brandstofsysteem op Schiphol die woensdag plaatsvond, ebt nog na op één van de zogenoemde piekdagen op de luchthaven. Schiphol waarschuwt voor een ‘deels verstoorde dag’.

Brandstof

Woensdag rond 15:00 uur in de middag trad een storing op in het systeem dat de vliegtuigen op Schiphol van brandstof voorziet. Het duurde tot ver in de avond voordat de storing was verholpen.

Geannuleerd

Tegen de tweehonderd vluchten moesten worden geannuleerd en als vluchten wel vertrokken, was dat overwegend met forse vertraging. Volgens een woordvoerster van Schiphol hebben zo’n 1.300 reizigers op veldbedden achter de veiligheids- en paspoortcontroles overnacht op de luchthaven. 

KLM

“Ongetwijfeld zullen meer mensen op de luchthaven of in hotels in de buurt overnacht hebben.” Zij roept reizigers die donderdag vliegen nadrukkelijk op de vluchtstatus te controleren op de site of app van de luchthaven en maatschappij. “Het zal zeker geen business as usual zijn.” KLM gaf woensdag ook al aan donderdag nog rekening te houden met verstoringen van het vluchtschema. 

Piekdag

Donderdag is een piekdag voor de luchthaven qua vertrekkende passagiers. Dat betekent dat meer dan 75.000 reizigers vanaf Schiphol vertrekken. Qua aankomst wordt het een ‘drukke’ dag. En dan zijn er natuurlijk nog de overstappende reizigers. 

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button