AirlinesFrequente reizigerNieuwsVliegvelden

‘British Airways weer naar Caïro’

British Airways (BA) hervat na iets minder dan een week haar vluchten op Caïro. Dat meldt persbureau Reuters op basis van een verklaring van een woordvoerster van de maatschappij.

Lufthansa

BA liet afgelopen zaterdag weten de vluchten tussen Heathrow en de Egyptische hoofdstad voor een week te staken, in verband met de veiligheid op de luchthaven. Lufthansa schortte de vluchten op Caïro een dag op.

Luchthaven

Andere maatschappijen bleven wel op de luchthaven vliegen. “Na een grondige assessment van de veiligheidsvoorzieningen, zijn we blij dat we onze vluchten van en naar Caïro op vrijdag 26 juli kunnen hervatten”, zo citeert Reuters de woordvoerster van British Airways. 

Voorzorgsmaatregel 

Daarbij werden geen details gegeven over de door de maatschappij uitgevoerde beoordeling van de veiligheidssituatie op de luchthaven. Toen BA aankondigde de vluchten tijdelijk op te schorten, sprak de maatschappij van ‘een voorzorgsmaatregel uit veiligheidsoverwegingen’. 

Egypt Air 

Egypt Air zette in reactie op het besluit van BA tijdelijk meer capaciteit in tussen  Caïro en de Londense luchthaven Heathrow. 

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close