Naast het nieuwsOpmerkelijkProfessionalVliegvelden

Criminelen stelen 750 kilo goud op luchthaven São Paulo

Een bende criminelen heeft op slinkse wijze 750 kilo goud gestolen op de luchthaven van de Braziliaanse stad São Paulo, zo melden verschillende media.

750

De criminelen hadden zich verkleed als politieagenten en ook de auto’s waren omgevormd tot wagens die op die van de politie leken. Zo konden zij de beveiliging van de internationale luchthaven São Paulo Guarulhos omzeilen en 750 kilo aan goudstaven stelen. De waarde van de buit bedraagt zo’n 30 miljoen euro.

Gijzelnemers

De criminelen drongen een loods binnen waar, zoals op de beelden te zien is, naar alle waarschijnlijkheid een medewerker de criminelen hielp om het goud in een ambulance te laden. Tijdens de vlucht van het vliegveld met de gestolen goederen, namen de dieven twee gijzelnemers. Tijdens de hele overval is er niet één schot gelost en zijn er geen gewonden gevallen. Op dit moment zijn zowel de daders als de gijzelnemers spoorloos.

Duitsland

In maart van dit jaar werd er nog een geldtransport overvallen op de Duitse luchthaven Köln-Bonn. Toen raakte een beveiliger zwaargewond.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/