fbpx
Frequente reizigersNieuwsVeiligheidVliegvelden

Frankfurt Airport opent nieuwe security checkpoints

Frankfurt Airport heeft samen met de Duitse federale politie zeven nieuwe security checkpoints geopend in de aangebouwde hal A bij terminal 1, zo meldt de Duitse luchthaven.

Extra

De Duitse federale politie (Bundespolizei) en luchthavenbeheerder Fraport AG hebben op de luchthaven van Frankfurt (FRA) een nieuw controlepunt voor de beveiliging van de luchthaven geopend. Met zeven lanen is het extra controlepunt ge√Įnstalleerd in een speciaal gebouwde uitbreiding van hal A op Terminal 1. Die uitbreiding, die in zes maanden gebouwd is, kwam er naar aanleiding van de overbelaste beveiligingspunten die vorig jaar voor veel vertraging zorgden.

Verplaatsing

Vanaf oktober begint de laatste bouwfase van de uitbreidingshal. Tijdens deze fase zullen de nieuwe beveiligingspunten worden verplaatst en opnieuw worden ingezet bij andere bestaande controlepunten in de twee terminals van FRA. Wanneer de bouw is voltooid, wordt uitbreidingshal A weer op tijd in gebruik genomen voor het zomerseizoen 2020.

Nieuwe security checkpoints in aanbouw hal Frankfurt ©Fraport

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button