AirbusAirlinesNieuwsProfessionalVeiligheid

Softwareproblemen gevonden bij Airbus A350-900’s

De EASA, het Europees Agentschap voor de veiligheid in de luchtvaart, heeft een nieuwe instructie , een airworthiness directive, uitgevaardigd waarin staat dat Airbus A350-900’s iedere 149 uur hun systeem moeten herstarten wegens een softwareprobleem.

Probleem

Het gaat om een softwareprobleem bij het type A350-941. Dat probleem is twee jaar geleden al gevonden, maar door Airbus opgelost door middel van verschillende software-updates. Omdat die software-updates nog niet bij alle bovengenoemde types zijn doorgevoerd heeft de EASA besloten een maatregel te nemen voor de veiligheid.

Herstarten

Die maatregel houdt in dat het systeem uiterlijk elke 149 uur herstart moet worden, zodat de communicatie tussen de avionica-systemen en het avionica-netwerk intact blijft. De instructie van de EASA gaat per 26 juli in.

A321neo

Eerder deze week melde de EASA dat zij een mogelijk probleem bij een ander Airbus-type hadden gevonden, de A321neo. Door dat probleem kan het toestel een overmatige hellingshoek of neusstand (pitch) hebben.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close