fbpx
AirbusAirlinesNieuwsProfessionalVeiligheid

Softwareproblemen gevonden bij Airbus A350-900’s

De EASA, het Europees Agentschap voor de veiligheid in de luchtvaart, heeft een nieuwe instructie , een airworthiness directive, uitgevaardigd waarin staat dat Airbus A350-900’s iedere 149 uur hun systeem moeten herstarten wegens een softwareprobleem.

Probleem

Het gaat om een softwareprobleem bij het type A350-941. Dat probleem is twee jaar geleden al gevonden, maar door Airbus opgelost door middel van verschillende software-updates. Omdat die software-updates nog niet bij alle bovengenoemde types zijn doorgevoerd heeft de EASA besloten een maatregel te nemen voor de veiligheid.

Herstarten

Die maatregel houdt in dat het systeem uiterlijk elke 149 uur herstart moet worden, zodat de communicatie tussen de avionica-systemen en het avionica-netwerk intact blijft. De instructie van de EASA gaat per 26 juli in.

A321neo

Eerder deze week melde de EASA dat zij een mogelijk probleem bij een ander Airbus-type hadden gevonden, de A321neo. Door dat probleem kan het toestel een overmatige hellingshoek of neusstand (pitch) hebben.

In de aanbieding: KLM-staart op houten voetstuk

Nieuw in de webshop van Up: de KLM-staart op een houten voetstuk. Haal deze leuke toevoeging voor bijvoorbeeld je bureau in huis. Een must have voor alle KLM-fans! Bestel nu voor €29,95 inclusief verzending!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button