InflightNieuws

Cebu Pacific propt nóg meer stoelen in A330

Cebu Pacific, de grootste budget maatschappij van de Filipijnen laat de nieuwe A330neo’s leveren met nog meer stoelen en nog minder ruimte tussen de stoelen. In de A330neo komen een indrukwekkende 460 stoelen te staan. Dat heeft de maatschappij bekend gemaakt.

Pitch

Om dit aantal te bereiken wordt de tussenruimte, de pitch, verder verkleind. Hoeveel precies is nog niet duidelijk. Volgens Cebu blijft het meer dan 30 inch. Ook worden keukens en toiletten verplaatst om zo efficiënt mogelijk gebruik te maken van de ruimte.

Breedte

De breedte wordt 16,5 inch; de A330 komt met negen stoelen op een rij. Dat is er één meer dan meeste maatschappijen doen. Slechts een handvol airlines proppen ook de extra stoel op een rij, waaronder AirAsia X en Air Transat. Laatst genoemde heeft 363 economystoelen en 12 premium economy. De economystoelen staan volgens Seatguru 32 tot 33 inch van elkaar af.

Neo

Die 460 stoelen zijn er 20 meer dan tot nu toe werd aangeboden in de neo. Airbus zegt dat het nog steeds comfortabel zal zijn. De A330’s zijn gemaakt voor de long-haul. De A330-300 ceo’s waar de maatschappij nu mee vliegt hebben 436 stoelen aan boord. In een reactie op kritische vragen zegt Cebu dat de vliegvelden in de regio vol zitten en de vraag groot is. De eerste neo’s worden in 2021 geleverd.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close