fbpx
Nieuws

Comac voert testvluchten op

De derde Comac C919, 103 genoemd, is de nieuwste, maar zeker niet de laatste C919 die gaat meedoen aan de testvluchten. Comac wil met in totaal zes toestellen 4200 uur vliegen om de CAAC (Civil Aviation Authority China) certificering voor het type te ontvangen. De overige drie vliegtuigen worden nog gebouwd.

Tests

Voordat de derde C919 aan de testvluchten begint, wordt het toestel lichtelijk gemodificeerd. Met toestel 103 zullen onder andere de flutter en snelheids kalibratie vluchten worden uitgevoerd. Toestel 103 is gisteren naar Xi’an gevlogen vanwaar het de komende maanden testvluchten zal uitvoeren.

ARJ21

Het eerste Chinese passagiersvliegtuig, de Comac ARJ21, had 5000 testvlucht-uren achter de rug voordat het de benodigde certificering ontving van de Chinese luchtvaart autoriteit. Terwijl de ARJ21 geen FAA (Federal Aviation Administration) certificering heeft, moet de C919 deze wel behalen. Zonder FAA certificering zal het toestel geen internationaal succes kunnen worden, maar enkel in China gebruikt kunnen worden, zoals de ARJ21.

Bestel nu deze afscheidskalender van de KLM 747!

Nieuw in de webshop van Up: een afscheidskalender van de KLM Boeing 747. Exclusief verkrijgbaar bij Up in the Sky voor €17,95 inclusief gratis verzending. Voor €4 extra krijg je er een retro sleutelhanger bij!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button