fbpx
NieuwsPiloten en Crew

‘Tot 30% salarisverhoging voor piloten Envoy Air’

Envoy Air, een dochteronderneming van American Airlines, heeft een overeenkomst met ALPA (Air Line Pilots Association international) over een salarisverhoging voor de piloten. Naast een hoger salaris wordt het voor de piloten ook makkelijker om door te stromen naar American Airlines.

Verhoging

Captains bij Envoy Air krijgen tot 15% salarisverhoging terwijl dit bij first officers kan oplopen tot wel 30%. De verhoging werkt met terugwerkende kracht vanaf 1 juni 2019. Envoy Air geeft aan blij te zijn met de manier waarop de onderhandelingen zijn gegaan. Zo is er, in tegenstelling tot salarisonderhandelingen bij veel andere maatschappijen, geen stakingsdreiging geweest en is geen van beide partijen weggelopen bij de onderhandelingstafel.

Envoy

Envoy Air is een van de maatschappijen die de vluchten van American Eagle uitvoert. De grote Amerikaanse maatschappijen, American, Delta en United, besteden vrijwel hun gehele regionale netwerk uit aan kleinere maatschappijen. Deze regionale maatschappijen worden frequent bekritiseerd vanwege de lage salarissen en hoge werkdruk.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button