fbpx
NieuwsPiloten en Crew

‘Tot 30% salarisverhoging voor piloten Envoy Air’

Envoy Air, een dochteronderneming van American Airlines, heeft een overeenkomst met ALPA (Air Line Pilots Association international) over een salarisverhoging voor de piloten. Naast een hoger salaris wordt het voor de piloten ook makkelijker om door te stromen naar American Airlines.

Verhoging

Captains bij Envoy Air krijgen tot 15% salarisverhoging terwijl dit bij first officers kan oplopen tot wel 30%. De verhoging werkt met terugwerkende kracht vanaf 1 juni 2019. Envoy Air geeft aan blij te zijn met de manier waarop de onderhandelingen zijn gegaan. Zo is er, in tegenstelling tot salarisonderhandelingen bij veel andere maatschappijen, geen stakingsdreiging geweest en is geen van beide partijen weggelopen bij de onderhandelingstafel.

Envoy

Envoy Air is een van de maatschappijen die de vluchten van American Eagle uitvoert. De grote Amerikaanse maatschappijen, American, Delta en United, besteden vrijwel hun gehele regionale netwerk uit aan kleinere maatschappijen. Deze regionale maatschappijen worden frequent bekritiseerd vanwege de lage salarissen en hoge werkdruk.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button