IncidentenNieuws

Vier doden en vijf gewonden na crash watervliegtuig

Bij een ongeluk met een Cessna 208 Caravan watervliegtuig van Seair zijn vrijdag vier personen om het leven gekomen. Vijf andere inzittenden raakten gewond, twee van hen zijn in kritieke toestand naar Vancouver gebracht.

Crash

Het vliegtuig vloog van Vancouver naar Calvert Island, slechts enkele kilometers bij de crashlocatie op Addenbroke Island. Over een mogelijke oorzaak van het ongeluk is nog niets bekend, wel wordt gemeld dat het ten tijde van het ongeval regende en het zicht zeer beperkt was.

Reddingsoperatie

De reddingsoperatie was vanwege het slechte weer en de afgelegen locatie moeilijk op gang te krijgen. Naast inspanningen van de kustwacht is ook een veerboot die in de buurt was naar de locatie van het ongeval gevaren om te assisteren. Uiteindelijk zijn de inzittenden per helikopter afgevoerd.

Seair

Seair voert naast enkele korte lijnvluchten tussen eilanden nabij Vancouver ook tours uit langs verschillende toeristische trekpleisters in de omgeving. Het is vooralsnog onbekend of de vlucht in kwestie een lijnvlucht of een rondvlucht was. Seair heeft laten weten alle vluchten te hebben geschrapt.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button