737 MAXNieuws

737 MAX TUI weer geland op Schiphol

Na meer dan vier maanden aan de grond te hebben gestaan op de luchthaven van Sofia is de derde 737 MAX van TUI Nederland weer op Schiphol. Voor vliegtuigen die op hun basis luchthaven zijn geland is er een speciale ontheffing van het vliegverbod mogelijk om de vliegtuigen weer thuis te krijgen.

Sofia

Toen het vliegverbod voor de 737 MAX inging werden verschillende vluchten gedwongen om zo snel mogelijk te landen. Na sinds half maart, toen het vliegverbod in ging, aan de grond te hebben gestaan in Bulgarije mocht dit toestel leeg terugkeren naar Nederland.

Route

De vlucht van Sofia naar Schiphol nam een opmerkelijke route, naast dat het vliegtuig uit voorzorg relatief laag en langzaam vloog, hield Duitsland haar luchtruim voor het toestel gesloten. UIteindelijk werd besloten om ten noorden van Duitsland te blijven.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button