Frequente reizigerNieuws

Aer Lingus van start met Airbus A321LR

Aer Lingus heeft dit weekend de eerste long range variant van de A321neo ontvangen. De Ierse maatschappij zal de A321LR’s en de later te ontvangen A321XLR’s gebruiken om de Boeing 757’s te vervangen. De komst van de A321’s betekent het einde van het Boeing tijdperk bij Aer Lingus, de vloot zal in de toekomst uitsluitend uit Airbussen en ATR’s bestaan.

Benutting

Naast trans-atlantische vluchten zal de A321-vloot ook worden ingezet op verschillende Europese bestemmingen, waaronder Amsterdam. Op deze manier hoop Aer Lingus de toestellen optimaal te benutten. Het toestel kan vroeg arriveren in Dublin, een retourvlucht binnen Europa vliegen om in de middag weer de oceaan over te steken.

Business

Omdat de A321 wordt uitgerust met een langeafstands-interieur, zal Aer Lingus een van de weinige maatschappijen zijn die op Europese vluchten lie-flat businessclass stoelen aanbiedt. De businessclass zal vergelijkbaar zijn met die van de Boeing 757 die hieronder is afgebeeld, echter zullen de stoelen in de A321’s in een 2-2 opstelling worden geplaatst.

Introductie

De eerste bestemming voor de A321 zal Hartford zijn, in de Amerikaanse staat Connecticut. De vlucht zal plaatsvinden op 2 augustus. Wanneer het toestel voor het eerst ingezet zal worden naar Schiphol, is nog onbekend.


Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close