fbpx
Frequente reizigersNieuws

Aer Lingus van start met Airbus A321LR

Aer Lingus heeft dit weekend de eerste long range variant van de A321neo ontvangen. De Ierse maatschappij zal de A321LR’s en de later te ontvangen A321XLR’s gebruiken om de Boeing 757’s te vervangen. De komst van de A321’s betekent het einde van het Boeing tijdperk bij Aer Lingus, de vloot zal in de toekomst uitsluitend uit Airbussen en ATR’s bestaan.

Benutting

Naast trans-atlantische vluchten zal de A321-vloot ook worden ingezet op verschillende Europese bestemmingen, waaronder Amsterdam. Op deze manier hoop Aer Lingus de toestellen optimaal te benutten. Het toestel kan vroeg arriveren in Dublin, een retourvlucht binnen Europa vliegen om in de middag weer de oceaan over te steken.

Business

Omdat de A321 wordt uitgerust met een langeafstands-interieur, zal Aer Lingus een van de weinige maatschappijen zijn die op Europese vluchten lie-flat businessclass stoelen aanbiedt. De businessclass zal vergelijkbaar zijn met die van de Boeing 757 die hieronder is afgebeeld, echter zullen de stoelen in de A321’s in een 2-2 opstelling worden geplaatst.

Introductie

De eerste bestemming voor de A321 zal Hartford zijn, in de Amerikaanse staat Connecticut. De vlucht zal plaatsvinden op 2 augustus. Wanneer het toestel voor het eerst ingezet zal worden naar Schiphol, is nog onbekend.


Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies, nu voor slechts €89,95. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button