fbpx
737 MAXNieuws

‘Brussels airport kijkt uit naar 737 MAX’

In een eerder deze week gepubliceerd milieurapport heeft luchthaven Zaventem laten weten uit te kijken naar de komst van de Boeing 737 MAX. Inmiddels is deze mededeling verwijderd uit het milieurapport.

TUI

Volgens Belgische krant De Morgen stond de volgende tekst in het milieurapport van de luchthaven: “Goed nieuws voor de luchthaven, de plaatselijke bewoners en het milieu: TUI Fly breidt haar vloot uit met drie vliegtuigen van het type Boeing 737 MAX. Dankzij de nieuwe motor en het extreem aerodynamische ontwerp stoot het laatste model van de Amerikaanse vliegtuigbouwer 14 procent minder CO2 uit en maakt het 40 procent minder lawaai.”

Verouderd

De Brusselse luchthaven heeft inmiddels bekend gemaakt dat de tekst al was geschreven voordat het vliegverbod voor de 737 MAX van kracht was en dat dit gerectificeerd zal worden. De luchthaven noemde het toevoegen van een datum of het geheel verwijderen als optie, waarbij gekozen lijkt voor de laatste van die twee.

Protesten

In het klimaatrapport gaat Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport Company, ook in op de klimaat protesten die de afgelopen maanden niet alleen de straten van Brussel, maar ook de internationale media hebben gedomineerd. Feist grijpt in zijn voorwoord de kans om het groene karakter van luchthaven Zaventem te promoten terwijl hij zegt begrip te hebben voor de demonstranten.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button