fbpx
AirbusAirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigen

‘Laatste A340-vlucht Virgin Atlantic nabij’

De laatste vlucht met een Airbus A340 voor Virgin Atlantic is nabij. Volgens het boekingssysteem zal op 26 oktober Virgin voor het laatst met een A340 vliegen, zo meldt Aerotelegraph.

Laatste

Virgin Atlantic heeft nog vijf Airbus A340’s in haar vloot. Deze zullen eind oktober voor het laatst ingezet worden op de route tussen de Londense luchthaven Heathrow en New York JFK. De A340’s worden vervangen door nieuwe A350-1000’s. Dit jaar zal de maatschappij, als alles volgens plan verloopt, vier A350’s ontvangen. Mocht dit uitlopen, dan zal de A340 ook nog wat langer gebruikt worden.

A340

De Airbus A340 wordt sinds 2011 niet meer geproduceerd. Er vliegen nu nog zo’n 200 toestellen rond, waarvan Lufthansa de grootste gebruiker is, gevolgd door Iberia, South African Airways en Mahan Air. Deze maatschappijen hebben respectievelijk nog 32, 17, 16 en 12 Airbus A340’s in hun vloot.

Onderhoud

Het onderhoud van de nieuwe A350’s van Virgin Atlantic is ondergebracht bij Air France Industries KLM Engineering & Maintenance (AFI KLM E&M). Zij zullen de toekomstige vloot van twaalf A350’s onderhouden.

In de aanbieding: KLM-staart op houten voetstuk

Nieuw in de webshop van Up: de KLM-staart op een houten voetstuk. Haal deze leuke toevoeging voor bijvoorbeeld je bureau in huis. Een must have voor alle KLM-fans! Bestel nu voor €29,95 inclusief verzending!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button