AirbusAirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

‘Laatste A340-vlucht Virgin Atlantic nabij’

De laatste vlucht met een Airbus A340 voor Virgin Atlantic is nabij. Volgens het boekingssysteem zal op 26 oktober Virgin voor het laatst met een A340 vliegen, zo meldt Aerotelegraph.

Laatste

Virgin Atlantic heeft nog vijf Airbus A340’s in haar vloot. Deze zullen eind oktober voor het laatst ingezet worden op de route tussen de Londense luchthaven Heathrow en New York JFK. De A340’s worden vervangen door nieuwe A350-1000’s. Dit jaar zal de maatschappij, als alles volgens plan verloopt, vier A350’s ontvangen. Mocht dit uitlopen, dan zal de A340 ook nog wat langer gebruikt worden.

A340

De Airbus A340 wordt sinds 2011 niet meer geproduceerd. Er vliegen nu nog zo’n 200 toestellen rond, waarvan Lufthansa de grootste gebruiker is, gevolgd door Iberia, South African Airways en Mahan Air. Deze maatschappijen hebben respectievelijk nog 32, 17, 16 en 12 Airbus A340’s in hun vloot.

Onderhoud

Het onderhoud van de nieuwe A350’s van Virgin Atlantic is ondergebracht bij Air France Industries KLM Engineering & Maintenance (AFI KLM E&M). Zij zullen de toekomstige vloot van twaalf A350’s onderhouden.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/