fbpx
AirlinesEditors choiceFinancieelNieuwsProfessional

Lagere winst Ryanair door hogere brandstofkosten

Ryanair heeft in het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar een lagere winst gehaald dan in dezelfde periode vorig jaar. De reden daarvoor zijn de gestegen brandstof- en personeelskosten en lagere ticketprijzen, aldus de Ierse prijsvechter.

Winst

De omzet in de maanden april, mei en juni steeg met 11 procent naar 2,31 miljard euro. De nettowinst daalde echter met 21 procent naar 243 miljoen euro. In dezelfde periode vorig jaar bedroeg de nettowinst nog 309 miljoen euro. De maatschappij geeft als reden voor de winstdaling de stijging van de personeelskosten met 21 procent en de stijging van de brandstofkosten met 24 procent. Ook stegen de onderhoud- en reparatiekosten met 38 procent. Alles bij elkaar stegen de kosten met 19 procent naar 2,03 miljard euro. Ryanair verwacht in het komende gebroken boekjaar een winst te boeken tussen de 750 en 950 miljoen euro.

Passagiers

Het aantal passagiers dat Ryanair in het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar vervoerde steeg met 11 procent naar 41,9 miljoen reizigers. De bezettingsgraad van de vliegtuigen bleef hetzelfde als vorig jaar, namelijk 96 procent.

737 MAX

Over de Boeing 737 MAX zegt de low-cost maatschappij dat ze verwacht ‘op z’n vroegst’ de eerste MAX in januari te ontvangen. Door de problemen met de MAX verwacht Ryanair komend jaar 30 MAX-toestellen te ontvangen in plaats van de eerder voorziene 58 vliegtuigen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button