fbpx
Frequente reizigersKLMNieuwsVliegvelden

Milaan Linate sluit voor 3 maanden de deuren

De luchthaven Milaan Linate heeft op 27 juli voor drie maanden tijd haar deuren gesloten. In die tijd zullen er allerhande renovaties en werkzaamheden worden uitgevoerd, zo meldt de Italiaanse luchthaven.

Werkzaamheden

In de drie maanden dat de luchthaven gesloten is, zal de 2442 meter lange start- en landingsbaan volledig gesaneerd worden. Ook wordt het gedeelte waar de passagiers kunnen boarden in een andere stijl gestoken en zal het bagageafhandelingssysteem gerenoveerd worden. Ook worden veiligheidsmaatregelen up-to-date gebracht en worden er nieuwe systemen geïmplementeerd. Op 27 oktober moet het vliegveld weer open zijn.

Malpensa

In de periode dat Linate onder handen wordt genomen, zal het verkeer vanuit Milaan Malpensa vertrekken en aankomen. Vorig jaar reisden er 8,53 miljoen mensen via Milaan Linate, zo’n half miljoen reizigers minder dan in 2017. Via Malpensa reisden er zo’n 24,7 miljoen mensen, een stijging ten opzichte van het jaar daarvoor, toen dat nog 22 miljoen bezoekers bedroeg.

KLM

KLM vliegt dagelijks, vijf keer per dag, naar Milaan. De vlucht die naar Linate zou vliegen is nu omgeleid naar Malpensa, waardoor er nu om 08:25 uur, 10:20 uur, 15:40 uur, 17:00 uur en 21:00 uur naar Milaan Malpensa wordt gevlogen. De vlucht tussen Amsterdam en Milaan neemt één uur en 40 minuten in beslag.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button