AirlinesBoeingNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

‘Ryanair 737’s waarschijnlijk omgebouwd tot vrachtvliegtuigen’

De Boeing 737-800’s die Ryanair zal verkopen als ze de nieuwe 737 MAX-vliegtuigen geleverd krijgen, zullen naar alle waarschijnlijkheid omgebouwd worden tot vrachtvliegtuigen, zo meldt cargoforwarder.

China

Ryanair zou volgens berichten tien Boeing 737-800’s verkopen zodra zij de MAX-toestellen geleverd krijgen. Het prijskaartje aan die tien vliegtuigen zou zo’n 152,8 miljoen euro bedragen. Het is nog niet bekend wie de toestellen zal opkopen, maar de verwachting is dat de -800’s worden omgebouwd tot vrachtvliegtuigen die weer doorverkocht zullen worden aan vrachtmaatschappijen in China. De overdracht van de tien 737-800’s zou gepland staand voor het einde van het eerste kwartaal van volgend jaar. Tegen die tijd zou Ryanair ook haar eerste MAX’s binnen moeten hebben.

Vloot

De huidige vloot van Ryanair bestaat uit 419 Boeing 737-800’s en één Boeing 737-700. De dochterondernemingen van Ryanair; Laudamotion, Ryanair Sun en Ryanair UK hebben samen ook nog 46 vliegtuigen in de vloot. Waarvan 25 Boeing 737’s en bij Laudatmotion twintig A320’s en één A321.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button