fbpx
AirbusAirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigen

Scoot breidt vloot uit met 16 Airbus A321neo’s

Scoot zal met ingang van het laatste kwartaal van volgend jaar, haar vloot uitbreiden met 16 nieuwe Airbus A321neo’s, zo meldt de dochtermaatschappij van Singapore Airlines.

Wings of Change

De eerste van de zestien A321neo’s voor Scoot, wordt in het laatste kwartaal van 2020 geleverd. Dat toestel zal de naam Wings of Change (Vleugels der Verandering) dragen. Zes van deze toestellen worden rechtstreeks bij Airbus gekocht en tien zullen er worden geleased.

A321neo

De A321neo’s van Scoot zullen ruimte bieden aan 236 passagiers, in Ć©Ć©n klasse-configuratie, dat zijn 50 stoelen meer dan in de Airbus A320neo’s. De nieuwe vliegtuigen worden aangedreven door Pratt & Whitney motoren. Scoot zal de toestellen inzetten op routes die maximaal zes uur in beslag nemen.

A320neo

Vorig jaar oktober ontving Scoot haar eerste A320neo. Dat was de eerste van 39 bestelde vliegtuigen. In de A320neo’s is er ruimte voor 186 passagiers. De zes A321neo’s worden bij die bestelling opgeteld.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button