AirbusAirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Scoot breidt vloot uit met 16 Airbus A321neo’s

Scoot zal met ingang van het laatste kwartaal van volgend jaar, haar vloot uitbreiden met 16 nieuwe Airbus A321neo’s, zo meldt de dochtermaatschappij van Singapore Airlines.

Wings of Change

De eerste van de zestien A321neo’s voor Scoot, wordt in het laatste kwartaal van 2020 geleverd. Dat toestel zal de naam Wings of Change (Vleugels der Verandering) dragen. Zes van deze toestellen worden rechtstreeks bij Airbus gekocht en tien zullen er worden geleased.

A321neo

De A321neo’s van Scoot zullen ruimte bieden aan 236 passagiers, in één klasse-configuratie, dat zijn 50 stoelen meer dan in de Airbus A320neo’s. De nieuwe vliegtuigen worden aangedreven door Pratt & Whitney motoren. Scoot zal de toestellen inzetten op routes die maximaal zes uur in beslag nemen.

A320neo

Vorig jaar oktober ontving Scoot haar eerste A320neo. Dat was de eerste van 39 bestelde vliegtuigen. In de A320neo’s is er ruimte voor 186 passagiers. De zes A321neo’s worden bij die bestelling opgeteld.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/