DuurzaamheidGroningen AirportNL nieuwsOverig nieuwsProfessional

Zonnepark Groningen Airport voor de helft aangelegd

Bijna de helft van alle zonnepanelen in het zonnepark op Groningen Airport Eelde zijn geplaatst tussen de start- en taxibaan en het platform, zo meldt de luchthaven.

Zonnepanelen

‘Op het middenterrein van Groningen Airport Eelde worden, tussen de start- en taxibaan en het platform, totaal 63.196 zonnepanelen geplaatst. Met de opbrengst kunnen op jaarbasis ongeveer 6.200 huishoudens van groene stroom worden voorzien. De verwachting is dat het zonnepark in november dit jaar gereed is,’ aldus het vliegveld.

Vliegensvlug

”Mede dankzij de juiste voorbereiding loopt de realisering van het zonnepark volledig volgens schema. Ondanks de specifieke veiligheidseisen, zoals twee transportmogelijkheden per dag om het bouwterrein te betreden, gaat de bouw vliegensvlug. Zowel passagiers, medewerkers als het vliegverkeer hebben tot dusver geen enkele hinder ondervonden. Wij zijn trots op het resultaat tot zover”, aldus Onno de Jong, airport manager bij de luchthaven.

Eindhoven

Op 27 maart werd een soortgelijk zonnepark geopend op de vliegbasis Eindhoven. Het zonnepark dat op de voormalige strip van de zweefvliegclub gebouwd is, bestaat uit 11.040 zonnepanelen. Het totale oppervlak omvat zo’n 2,5 hectare nu de zonnepanelen allemaal geplaatst zijn.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button