AirbusAirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Franse airline neemt haar eerste A330neo in ontvangst

De Franse airline Aircalin, of Air Calédonie International, heeft in Toulouse haar eerste Airbus A330neo in ontvangst genomen, zo meldt de aanwezige pers op de presentatie van de Europese vliegtuigbouwer.

Eerste

De A330neo is de eerste van twee bestelde A330neo’s. In oktober 2017 plaatste de maatschappij een bestelling voor twee A330neo’s en twee A320neo’s. Ceo Didier Tappero zei toen: ‘investeren in onze nieuwe vloot van moderne en efficiënte vliegtuigen helpt ons onze impact op het milieu te reduceren dankzij de lagere brandstofverbruik. We hopen met deze toestellen het toerisme in Nieuw-Caledonië te ontwikkelen en ons sterker te maken in Oceanië.’

A330neo

In de A330neo voor Aircalin is er ruimte voor 291 passagiers die kunnen plaatsnemen in 26 stoelen in business class, 21 stoelen in premium class en nog eens 244 stoelen in economy class. Het toestel dat aangedreven wordt door Rolls-Royce Trent 7000 motoren zal worden ingezet op vluchten naar Japan.

Airbus

Op dit moment zijn er 21 verschillende luchtvaartmaatschappijen die gezamenlijk 304 Airbus A330neo’s in bestelling hebben staan. Met de A330neo van Aircalin erbij zijn er tot nog toe negentien A330neo’s geleverd.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button