fbpx
AirlinesFrequente reizigersInnovatieNaast het nieuws

Star Alliance wil met biometrische herkenning reis versoepelen

Star Alliance zal met NEC Corporation samenwerken om samen via biometrische gegevensherkenning de reiservaring van hun klanten soepeler te laten verlopen, zo meldt de luchtvaartalliantie.

‘Star Alliance en NEC Corporation, dat werkt met IT, netwerk- en biometrische technologieën, hebben afgelopen vrijdag een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de ontwikkeling van een, op biometrisch gegevens gebaseerd, identificatieplatform dat de reiservaring voor klanten van frequent flyer-programma’s van aangesloten luchtvaartmaatschappijen bij Star Alliance aanzienlijk zal verbeteren’, aldus de alliantie. Star Alliance en NEC streven ernaar om de eerste biometrische oplossing te introduceren in een Star Alliance luchthavenhub voor het eerste kwartaal van 2020.

Inschrijven

Passagiers moeten zich, om gebruik te kunnen maken van het platform, zich eenmalig inschrijven. Daarna kunnen zij ‘hun gegevens meerdere keren gebruiken op de biometrische contactpunten van een deelnemende luchthaven wanneer ze reizen met een luchtvaartmaatschappij die lid is van Star Alliance. Persoonlijke gegevens, zoals foto’s en andere identificatiegegevens, worden gecodeerd en veilig opgeslagen op het platform.’

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button