AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Winst Lufthansa meer dan gehalveerd in eerste halfjaar

De winst voor belastingen is voor de Lufthansa-groep meer dan gehalveerd in het eerste halfjaar, zo blijkt uit de kwartaalcijfers van het Duitse luchtvaartconcern.

60 procent

De winst voor belastingen is in vergelijking met de eerste zes maanden vorig jaar, met 60 procent gedaald naar 417 miljoen euro. Vorig jaar bedroeg de winst nog 1,05 miljard euro. Wel steeg de omzet voor het Duitse bedrijf met 3 procent naar 17,52 miljard euro. Volgens Lufthansa heeft de daling van de winst te maken met de hoge brandstofkosten die ‘iets onder de 450 miljoen euro uitkomen’, aldus de airline.

Netwerk

De netwerkmaatschappijen van het Duitse concern; Lufthansa, Swiss en Austrian Airlines, haalden in het eerste halfjaar 565 miljoen euro binnen in winst voor belastingen. Vorig jaar was dag nog 989 miljoen euro. Ondanks dat de capaciteit met 4,9 procent steeg en de bezettingsgraad met 0,9 procent hakt de prijzenoorlog er in bij de Lufthansa-maatschappijen.

Eurowings

Eurowings tekende rode cijfers op in het eerste halfjaar. Het resultaat voor belastingen lag op -273 miljoen euro. In dezelfde periode vorig jaar bedroeg dat -220 miljoen euro.

2019

De Lufthansa-groep verwacht over het jaar 2019 ‘een laag stijgingspercentage in de winst voor belastingen te realiseren van tussen de 5,5 en 6,5 procent. Ook verwacht de groep dat ‘de Europese markt een uitdaging blijft tot en met het einde van dit jaar.’

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close