AirbusFinancieelNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Airbus ziet winst met meer dan helft stijgen

Airbus heeft in het eerste halfjaar haar winst voor belastingen met 87 procent zien stijgen. Ook de omzet en het netto-inkomen stegen met dubbele cijfers, zo meldt de Europese vliegtuigbouwer.

Winst

Zo steeg de omzet met 24 procent naar 30,86 miljard euro, waarvan 4,08 miljard vanuit de defensie-tak van Airbus. De winst voor belastingen steeg met 87 procent naar 2,09 miljard euro en het netto inkomen met 141 procent naar 1,19 miljard euro. Wel zegt Airbus-topman Guillaume Faury dat het tweede halfjaar uitdagend zal blijven zijn in termen van vliegtuigen leveren.

Vliegtuigen

In totaal werden er in de eerste zes maanden van dit jaar 213 vliegtuigen bij Airbus in het orderboek bijgeschreven, vorig jaar waren dat er 261 in dezelfde periode. Van die 213 bestellingen zijn er 88 al ondertekend. Het aantal bestelde helikopters in het eerste halfjaar komt neer op 123 toestellen.

Vooruitblik

Kijkende naar de rest van 2019 zegt Airbus, over het hele jaar genomen, tussen de 880 en 890 vliegtuigen aan klanten te zullen leveren. Daarmee verwacht het bedrijf dat de winst voor belastingen met 15 procent zal stijgen in vergelijking met de winst van vorig jaar.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/