fbpx
AirlinesNieuwsPiloten en CrewProfessional

British Airways-piloten willen praten in plaats van staken

De piloten van British Airways (BA) geven aan te willen praten met de maatschappij, in plaats van te staken. Dat meldt vakbond BALPA naar aanleiding van een uitspraak van het Hof van beroep.

Hoger beroep

IAG-maatschappij British Airways stapte vorige week naar de rechtbank om een dreigende staking te voorkomen, maar kreeg ongelijk. De airline stapte daarop naar het Hof van beroep, maar ook in hoger beroep moest BA haar verlies nemen. De reden van de rechtsgang was omdat BA vond dat de stemming onder de vliegers over al dan niet staken, niet juist zou zijn verlopen. Van alle piloten die gestemd hebben, stemde 93 procent voor stakingen.

Praten

Pilotenvakbond BALPA is blij met de uitspraak die op 31 juli gedaan is, maar zegt niet te willen staken, maar te praten. Daarom besluit BALPA geen stakingsdata aan te kondigen. Doordat BA naar de rechtbank is gestapt is volgens de vakbond ‘kostbare tijd verloren die ook aan onderhandelingen besteedt konden worden.’

Loonsverhoging

De maatschappij blijft wel herhalen dat een loonsverhoging van 11,5 procent over drie jaar ‘rechtvaardig’ is en wijst erop dat andere vakbonden dit bod al positief aan de leden hebben voorgelegd. Als BALPA besluit toch te gaan staken moeten zij dat 14 dagen op voorhand aan British Airways mededelen.

Lees UP een jaar lang advertentievrij voor €24!

Advertenties zijn helaas noodzakelijk om de redactie draaiende te houden. Advertentievrij UP lezen kan echter ook, voor €24 per jaar. Ja, ik steun UP en lees de site een jaar lang advertentievrij.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button