fbpx
AirlinesBoeingIncidentenKLMNieuwsNL NieuwsProfessional

KLM-737 keert terug naar Schiphol

Een Boeing 737-800 van KLM is op 24 juli teruggekeerd naar Schiphol wegens ‘technische redenen’, zo bevestigt een woordvoerster van de maatschappij desgevraagd aan Up.

Ibiza

Vlucht KL1497 vertrok op 24 juli om 13:25 uur van Schiphol naar de eindbestemming Ibiza. Maar een half uur later stond de Boeing 737-800 weer aan de grond op de Amsterdamse luchthaven, omdat het te kampen had met een technisch probleem. Volgens The Aviation Herald ging het om de rechter motor die oververhit raakte.

Motor

Toen de piloten de melding van de oververhitting kregen besloten ze de motor uit te schakelen en terug te vliegen naar Schiphol. De 737 bleef op een lage hoogte vliegen, voordat het toestel weer veilig op Schiphol landde.

Passagiers

De passagiers die in het vliegtuig zaten werden op Schiphol in een andere KLM 737-800 gezet, waar ze na ongeveer drie uur alsnog hun vlucht naar Ibiza konden vervolgen. De Boeing met de technische problemen bleef zo’n 18 uur aan de grond staan, waarna het weer in gebruik werd genomen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button