fbpx
BestellingenFinancieelNieuwsProfessionalVliegtuigen

Minder leveringen, meer orders voor Embraer

Embraer heeft in het tweede kwartaal van dit jaar minder vliegtuigen geleverd dan in dezelfde periode vorig jaar, zo meldt de Braziliaanse vliegtuigbouwer.

Leveringen

In totaal werden er in de maanden april, mei en juni 26 vliegtuigen voor commercieel gebruik en 25 businessjets geleverd. Het totaal aantal leveringen bestond uit tweeëntwintig Embraer 175’s, één E190, twee E195’s en één E190-E2’s. De business jet-leveringen bestonden uit vijftien Phenom 300’s, vier Phenom 100’s, één Legacy 450, één Legacy 650, drie Legacy 500’s en Praetor 600.

KLM

Naast de leveringen ontving Embraer ook een aantal bestellingen in het tweede kwartaal. Zo plaatste KLM Cityhopper een bestelling voor vijfendertig E190-E2’s met een cataloguswaarde van 2,22 miljard euro. United Airlines voor negenendertig E175’s met een waarde van omgerekend 1,7 miljard euro. Ook United Airlines plaatste een order voor negenendertig E175’s met een waarde van omgerekend 1,7 miljard euro.

Bestellingen

Andere bestellingen werden door Air Peace en Fuiji Dream Airlines geplaatst. De Nigeriaanse maatschappij plaatste een order voor tien E190-E2’s en de Japanse airline bestelde twee E175’s. Daarmee komt het totaal aantal bestellingen in het tweede kwartaal op 86 toestellen. Vorig jaar werden er 17 orders bijgeschreven in het tweede kwartaal.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button