fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Singapore Airlines ziet winst dalen in afgelopen kwartaal

Singapore Airlines (SIA) heeft in het afgelopen kwartaal haar nettowinst zien dalen. De omzet steeg wel, maar door de hogere kosten werd het nettoresultaat gedrukt, zo meldt SIA.

Omzet

Singapore Airlines realiseerde een omzet in het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar van 4,1 miljard dollar (3,68 miljard euro), 6,7 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. De kosten stegen met 6,9 procent naar omgerekend 3,5 miljard euro. Hierdoor daalde de nettowinst met 20,7 procent naar omgerekend 99,5 miljoen euro.

Dochtermaatschappijen

De dochtermaatschappijen Silkair en Scoot doken in de rode cijfers. Zo kwam het resultaat van Silkair uit op min 14,3 miljoen euro en bij Scoot kwam het resultaat uit op min 33,2 miljoen euro.

Scoot

SIA investeert wel in de toekomst van Scoot. Zo kondigde de maatschappij aan dat zij zestien Airbus A321neo’s zullen aanschaffen. De eerste van die vliegtuigen zou in het laatste kwartaal van volgend jaar geleverd moeten worden.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button