Editors choiceFrequente reizigerKLMNieuwsNL nieuwsRotterdam The HagueTransavia

Transavia stationeert KLM-toestellen op Rotterdam Airport

Transavia heeft voor de zomerperiode twee KLM-toestellen gehuurd en die op Rotterdam The Hague Airport gestationeerd. Dat bevestigen de maatschappijen desgevraagd.

KLM

Het gaat om twee Boeing 737-700’s van KLM, met registratie PH-BGO en PH-BGL. Transavia huurt uitsluitend de toestellen van moedermaatschappij KLM, geen bemanning. 

Rotterdam

De Boeings vliegen in de KLM-kleuren, wat op zich een bijzondere verschijning is op Rotterdam Airport. “KLM vliegt sinds het einde van het zomerseizoen 2008, dus oktober van dat jaar, niet meer op Rotterdam”, aldus een woordvoerster van KLM. 

Zomerpiek

Transavia heeft de toestellen van KLM nodig om de zomerpiek op te vangen. “Ze worden vanaf Rotterdam ingezet op diverse routes”, zegt een woordvoerster van Transavia. “Beide Boeings worden in juli en augustus door ons gebruikt. Voor de maand september gaat één terug naar KLM en gebruiken we de andere nog.”

Winterseizoen

Vorig jaar winter huurde KLM in het winterseizoen een toestel van Transavia. Dat ging om wet lease, waarbij moedermaatschappij KLM zowel het toestel als de bemanning van Transavia inzette. 

Tags

Gerelateerde artikelen

Back to top button