fbpx
737 MAXAirlinesNieuwsProfessional

Air Canada schrapt MAX-vluchten tot minimaal begin januari

Air Canada heeft tijdens de presentatie van haar halfjaarcijfers bekend gemaakt dat ze haar Boeing 737 MAX-vluchten tot minimaal 8 januari zal schrappen.

Schrappen

Met het schrappen van de vluchten tot minimaal 8 januari, zullen de 24 MAX-toestellen nog zeker vier maanden aan de grond blijven staan. Volgens Calin Rovinescu, de ceo van Air Canada, zal ‘het effect van het aan de grond houden van de MAX sterk gevoeld worden in het drukke zomerseizoen. Als dat niet het geval zou zijn, dan zou het resultaat voor het derde kwartaal zeker beter zijn.’

Winst

De nettowinst steeg in de eerste zes maanden van dit jaar naar 725 miljoen Canadese dollar (471,3 miljoen euro). In het eerste halfjaar van vorig jaar was het resultaat nog een verlies van omgerekend zo’n 209 miljoen euro. De omzet steeg met 522 miljoen euro naar 7,96 miljard euro.

Air Transat

Eind juni kwam Air Canada met het nieuws naar buiten dat zij Air Transat zal overnemen. De prijs die Air Canada voor de overname zal betalen komt uit op ongeveer 520 miljoen Canadese dollar (348,4 miljoen euro).

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button