fbpx
Frequente reizigersNieuwsPiloten en CrewVliegvelden

Beveiligers luchthaven Londen Gatwick dreigen met staking

De beveiligers op de Londense luchthaven Gatwick leggen volgend weekend 48 uur het werk neer, als de werkgever niet snel over de brug komt met meer loon. Dat laat vakbond Unite weten.

Operatie 

Volgens de vakbond zal een werkonderbreking geheid leiden tot ontwrichting van de operatie op de op één na grootste luchthaven van de Britse hoofdstad. 

Handbagage

Beveiligers die verantwoordelijk zijn voor het scannen van de handbagage van de reizigers op Gatwick, hebben in overgrote meerderheid voor een staking gestemd uit onvrede over hun salaris. Volgens Unite verdienen zij minder dan 9 pond per uur. ‘Armoede loonschalen’, noemt de bond het. 

Scannen

Als de staking doorgaat, begint die zaterdag 10 augustus om 06:00 uur en duurt 48 uur. “De beveiligers hebben een ongelooflijk grote verantwoordelijkheid bij het scannen van de bagage van elke passagier op elk toestel dat vanaf Gatwick Airport vertrekt”, zegt een afgevaardigde van de vakbond. 

Werk

De bond vindt de beloning van minder dan 9 pond per uur die de meerderheid van de medewerkers zou ontvangen, niet in verhouding staan tot dat verantwoordelijke werk en niet genoeg om van te kunnen leven. “In het dure zuidwesten van Engeland.” 

Reizigers

Volgens de vakbond is het onvermijdelijk dat reizigers hinder ondervinden van de actie. Unite roept de eigenaren van de luchthaven op alsnog over de brug te komen met een extra betaling van 50 pence per uur, zodat het loon uitkomt op 9 pond. 

Een echte KLM 747 liefhebber?

Bestel de 747 Afscheidskalender dan hier!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button