fbpx
737 MAXAirlinesBestellingenBoeingNieuwsProfessional

‘China Southern stelt Boeing 737 MAX-order uit’

China Southern heeft haar order voor 68 Boeing 737 MAX-vliegtuigen uitgesteld. Zo meldt ttgmedia, op basis van een gesprek met Dean Saxby, de accountmanager van China Southern in het Verenigd Koninkrijk.

Schrappen

Volgens Saxby heeft China Southern ‘stilletjes haar order voor meer MAX-toestellen geschrapt.’ Op dit moment heeft de maatschappij 26 MAX’s in haar vloot. De totale 737-vloot van de airline bestaat uit 217 vliegtuigen en de gehele vloot uit ‘meer dan 840 toestellen. Het aan de grond houden van de MAX’s heeft daardoor weinig impact gehad op onze operaties’, aldus Saxby.

Verdubbelen

De huidige ceo van China Southern wil tegen het einde van 2020 een vloot van 1.000 vliegtuigen hebben. De voorzitter van de maatschappij wil dat aantal tegen 2035 verdubbelen. Ook zou de airline een derde dagelijkse vlucht naar Heathrow willen realiseren als onderdeel van de uitbreiding van de maatschappij.

Vloot

In de huidige vloot bevindt zich op dit moment één Airbus A350-900. Dit is de eerste van twintig vliegtuigen die de maatschappij bij de Europese vliegtuigbouwer bestelt heeft. De laatste zal, als alles volgens plan verloopt, in mei 2020 aan de vloot worden toegevoegd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button