737 MAXAirlinesBestellingenBoeingNieuwsProfessional

‘China Southern stelt Boeing 737 MAX-order uit’

China Southern heeft haar order voor 68 Boeing 737 MAX-vliegtuigen uitgesteld. Zo meldt ttgmedia, op basis van een gesprek met Dean Saxby, de accountmanager van China Southern in het Verenigd Koninkrijk.

Schrappen

Volgens Saxby heeft China Southern ‘stilletjes haar order voor meer MAX-toestellen geschrapt.’ Op dit moment heeft de maatschappij 26 MAX’s in haar vloot. De totale 737-vloot van de airline bestaat uit 217 vliegtuigen en de gehele vloot uit ‘meer dan 840 toestellen. Het aan de grond houden van de MAX’s heeft daardoor weinig impact gehad op onze operaties’, aldus Saxby.

Verdubbelen

De huidige ceo van China Southern wil tegen het einde van 2020 een vloot van 1.000 vliegtuigen hebben. De voorzitter van de maatschappij wil dat aantal tegen 2035 verdubbelen. Ook zou de airline een derde dagelijkse vlucht naar Heathrow willen realiseren als onderdeel van de uitbreiding van de maatschappij.

Vloot

In de huidige vloot bevindt zich op dit moment één Airbus A350-900. Dit is de eerste van twintig vliegtuigen die de maatschappij bij de Europese vliegtuigbouwer bestelt heeft. De laatste zal, als alles volgens plan verloopt, in mei 2020 aan de vloot worden toegevoegd.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/