AirlinesFrequente reizigerNieuwsNL nieuwsRoutesSchiphol Airport

Egyptair verruilt 737 voor A330 op route naar Schiphol

Egyptair zal met ingang van 27 oktober een Airbus A330 inzetten op de route naar Schiphol en daarmee de Boeing 737-800 verruilen voor een groter toestel, zo blijkt uit het boekingssysteem van de nationale luchtvaartmaatschappij van Egypte.

Capaciteit

Met het vervangen van de 737 door de A330-300 schroeft Egyptair haar capaciteit op tussen de steden Caïro en Amsterdam. In de Boeing is er ruimte voor maximaal 154 passagiers in een twee-klassen indeling. Er zijn twee varianten bij Egyptair, met 16 of 24 stoelen in business class en 122 of 138 stoelen in economy. In de A330 is er ruimte voor 301 reizigers, waarvan 36 in business en 265 in economy.

Vlucht

Egyptair vliegt één keer per dag, zeven dagen per week, tussen de hoofdstad van Egypte en die van Nederland. De heenweg neemt zo’n vijf uur in beslag en de terugvlucht van Nederland naar Egypte zo’n vierenhalf uur.

Dreamliner

Vorige maand nam Egyptair een Boeing 787-9 Dreamliner in ontvangst. Egyptair was met de vlucht van de Amerikaanse fabriek naar Caïro, de eerste maatschappij die gebruik maakt van Boeing’s optie om de aflevervlucht met biobrandstof uit te voeren. 

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close