fbpx
MilitairNaast het nieuwsProfessionalVliegtuigen

‘Leonardo verkoopt eerste M-346FA’s’

Na het eerdere succes met de T-346 trainingstoestel, heeft het Italiaanse Leonardo nu de eerste order op zak voor de M-346FA. Dit toestel is een variant van de trainer en beschikt over aanvalscapaciteiten. Zo verklaarde de ceo van Leonardo tijdens de presentatie halfjaarcijfers.

Internationale klant

Er worden zes toestellen aangeschaft, maar welk land de aanschaf doet is nog onbekend. De ceo van Leonardo, Alessandro Profumo, maakte tijdens de halfjaarlijkse resultaten op 30 juli bekend dat de deal afgelopen maand is beklonken met een ‘grote internationale’ klant. De M-346FA moet echter nog wel gecertificeerd worden en dat is voorzien voor de tweede helft van 2020. In 2021 zou het type dan in dienst genomen kunnen worden.

M-345

Leonardo is ook begonnen met de productie van de kleinere M-345 trainer. De Italiaanse luchtmacht heeft reeds achttien exemplaren besteld. Profumo verwacht eind 2019 een order van een internationale klant bekend te kunnen maken.

Een echte KLM 747 liefhebber?

Bestel de 747 Afscheidskalender dan hier!

Daniel Ravenswaay

Militair luchtvaart fotograaf. Daniel is opgegroeid in Cuijk, in de aanvliegroute van baan 24 op Volkel en hier is zijn interesse in de militaire luchtvaart ontstaan. In zijn vrije tijd is hij geregeld te vinden bij militaire vliegvelden in binnen- en buitenland.

Gerelateerde artikelen

Back to top button