fbpx
AirlinesEditors choiceEindhoven AirportKLMNieuwsNL NieuwsProfessionalSchiphol Airport

ACM wijst handhavingsverzoek Ryanair tegen KLM en Schiphol af

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) wijst een handhavingsverzoek dat Ryanair had ingediend tegen KLM en Schiphol af, zo meldt de ACM.

Overtreding

Volgens de Ierse prijsvechter zouden KLM en Schiphol afspraken hebben gemaakt over de verdeling van vluchtcapaciteit op de Amsterdamse luchthaven. Deze afspraken zouden volgens Ryanair erop zijn gericht om de concurrentiepositie van KLM te beschermen.

Onderzoek

‘De ACM heeft een verkennend onderzoek uitgevoerd naar de vermeende overtredingen. Dit verkennende onderzoek heeft geen aanwijzingen opgeleverd voor mededingingsbeperkend gedrag van KLM en Schiphol. Daarom wijst de ACM het handhavingsverzoek af’, aldus de ACM.

Eindhoven

Ryanair heeft vaker aan de bel van de ACM getrokken, maar keer op keer de deksel op haar neus gekregen. Zo vonden de Ieren dat Eindhoven Airport niet alle informatie had verstrekt over tarieven en voorwaarden op de Brabantse luchthaven, maar achtte de ACM die klachten ongegrond.

Schiphol

In augustus van vorig jaar oordeelde de ACM over dezelfde soort klachten van Ryanair over tarieven, maar dan met betrekking tot Schiphol. Ook in die zaak oordeelde de ACM dat Ryanair het aan het verkeerde eind had, net zoals easyJet eerder dat jaar.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button