AirlinesEditors choiceEindhoven AirportKLMNieuwsNL nieuwsProfessionalSchiphol Airport

ACM wijst handhavingsverzoek Ryanair tegen KLM en Schiphol af

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) wijst een handhavingsverzoek dat Ryanair had ingediend tegen KLM en Schiphol af, zo meldt de ACM.

Overtreding

Volgens de Ierse prijsvechter zouden KLM en Schiphol afspraken hebben gemaakt over de verdeling van vluchtcapaciteit op de Amsterdamse luchthaven. Deze afspraken zouden volgens Ryanair erop zijn gericht om de concurrentiepositie van KLM te beschermen.

Onderzoek

‘De ACM heeft een verkennend onderzoek uitgevoerd naar de vermeende overtredingen. Dit verkennende onderzoek heeft geen aanwijzingen opgeleverd voor mededingingsbeperkend gedrag van KLM en Schiphol. Daarom wijst de ACM het handhavingsverzoek af’, aldus de ACM.

Eindhoven

Ryanair heeft vaker aan de bel van de ACM getrokken, maar keer op keer de deksel op haar neus gekregen. Zo vonden de Ieren dat Eindhoven Airport niet alle informatie had verstrekt over tarieven en voorwaarden op de Brabantse luchthaven, maar achtte de ACM die klachten ongegrond.

Schiphol

In augustus van vorig jaar oordeelde de ACM over dezelfde soort klachten van Ryanair over tarieven, maar dan met betrekking tot Schiphol. Ook in die zaak oordeelde de ACM dat Ryanair het aan het verkeerde eind had, net zoals easyJet eerder dat jaar.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close