fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

Delta verbreekt dagrecord vervoerde passagiers

Delta Air Lines heeft in de maand juli haar dagrecord qua aantal vervoerde passagiers verbroken, zo meldt de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij.

Record

Op 8 juli werd dat record verbroken. Delta vervoerde toen welgeteld 700.094 passagiers. Niet alleen het dagrecord, ook het maandrecord werd aan diggelen geslagen door 19.443.022 vervoerde reizigers, oftewel 6,3 procent meer reizigers dan in dezelfde maand vorig jaar.

Bezettingsgraad

De bezettingsgraad steeg in totaal met 1,4 procentpunt naar 90 procent. Op binnenlandse routes steeg de bezettingsgraad het meeste, 2,5 procentpunt, naar 90,8 procent. Op routes naar Azië daalde de bezettingsgraad het meest, namelijk 0,6 procentpunt naar 87,6 procent.

Latijns-Amerika

Delta zag de vraag naar vluchten naar Latijns-Amerika met 5,9 procent afnemen, en ook de capaciteit daalde met 6 procent. Toch wil de airline tegen het einde van dit jaar een nieuwe route naar Latijns-Amerika opstartenn, namelijk tussen New York en de Colombiaanse hoofdstad Bogota.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button