AirlinesNieuwsProfessional

Delta verbreekt dagrecord vervoerde passagiers

Delta Air Lines heeft in de maand juli haar dagrecord qua aantal vervoerde passagiers verbroken, zo meldt de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij.

Record

Op 8 juli werd dat record verbroken. Delta vervoerde toen welgeteld 700.094 passagiers. Niet alleen het dagrecord, ook het maandrecord werd aan diggelen geslagen door 19.443.022 vervoerde reizigers, oftewel 6,3 procent meer reizigers dan in dezelfde maand vorig jaar.

Bezettingsgraad

De bezettingsgraad steeg in totaal met 1,4 procentpunt naar 90 procent. Op binnenlandse routes steeg de bezettingsgraad het meeste, 2,5 procentpunt, naar 90,8 procent. Op routes naar Azië daalde de bezettingsgraad het meest, namelijk 0,6 procentpunt naar 87,6 procent.

Latijns-Amerika

Delta zag de vraag naar vluchten naar Latijns-Amerika met 5,9 procent afnemen, en ook de capaciteit daalde met 6 procent. Toch wil de airline tegen het einde van dit jaar een nieuwe route naar Latijns-Amerika opstartenn, namelijk tussen New York en de Colombiaanse hoofdstad Bogota.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close