AirbusAirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Eerste Afrikaanse airline vliegt met A320neo

Air Seychelles is de eerste Afrikaanse airline die met de Airbus A320neo vliegt. Op 1 augustus ontving de maatschappij het toestel van leasebedrijf CDB Aviation, zo meldt Airbus.

A320neo

Air Seychelles plaatste in mei vorig jaar de order bij de Europese vliegtuigbouwer voor de A320neo. De Nederlandse ceo Remco Althuis zei toen over de order: ‘deze nieuwe bestelling zal de luchtvaartmaatschappij niet alleen in staat stellen om geleidelijk haar bestaande vloot te vervangen door moderne nieuwe vliegtuigen, maar het zal Air Seychelles ook in staat stellen om haar activiteiten verder te versterken door efficiënter te werken.’

Afrika

Air Seychelles is de eerste Afrikaanse airline die met de A320neo vliegt. Volgens de vliegtuigproducent zijn in er in Afrikaanse continent sinds het jaar 2010 in totaal 32 nieuwe maatschappijen bijgekomen die met Airbus vliegen. In totaal vliegen er 243 Airbus-toestellen rond in Afrika, waarvan 145 van de A320-familie.

Vloot

De vloot van het in 1977 opgerichte Air Seychelles bestaat op dit moment uit twee A320-200’s, met een gemiddelde leeftijd van 16,5 jaar oud, waar 136 passagiers in kunnen plaatsnemen, en één A320neo.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button