fbpx
AirlinesFrequente reizigersNaast het nieuwsRoutes en Bestemmingen

Etihad zet Dreamliner in op Afrikaanse route

Etihad Airways zet een Boeing 787-9 Dreamliner in op de nieuwe route tussen Abu Dhabi en Lagos in Nigeria, zo meldt de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten.

Dreamliner

Op 1 augustus landde een Boeing 787-9 Dreamliner van Etihad voor de eerste keer op het vliegveld van Lagos. De Boeing biedt ruimte aan 299 passagiers, waarvan 28 in business class en 271 in economy.

Routes

Etihad vliegt sinds juli 2012 op de route naar Lagos, de grootste stad van Afrika, maar sinds begin augustus wordt een Dreamliner ingezet op de route. Eerder dit jaar meldde de maatschappij dat het ook Dreamliners inzet op routes naar China.

China

Sinds 1 juli vliegen de Dreamliners naar Chengdu en Shanghai. Met die routes voert Etihad alle 28 wekelijkse vluchten naar de volksrepubliek uit met de Dreamliners. In 2008 werd de eerste vlucht tussen Abu Dhabi en China uitgevoerd, sindsdien vervoerde de maatschappij zo’n 4,5 miljoen mensen tussen beide bestemmingen.

Bestel nu het boek Love is in the Air!

Hoe een vlucht mensen met elkaar verbindt, geschreven door Renske Dragt.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button