AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Frankrijk moet illegale staatssteun bij Ryanair terughalen

De Franse regering moet 8,5 miljoen euro terughalen bij Ryanair. De Ierse prijsvechter heeft dat bedrag illegaal ontvangen, zo oordeelt de Europese commissie.

Onderzoek

De Europese Commissie stelde vorig jaar een onderzoek in naar Ryanair en het vliegveld van Montpellier. Het onderzoek richtte zich op subsidies die de Franse lokale overheid mogelijk illegaal aan Ryanair toegekend zou hebben. Nu blijkt dit ook zo te zijn.

Oneerlijk

“De betalingen aan Ryanair door de plaatselijke autoriteiten gaven Ryanair een oneerlijk en selectief voordeel ten opzichte van de concurrentie en waren schadelijk voor andere regionale vliegvelden. Dit is illegaal volgens de Europese regels. Frankrijk moet deze steun van 8,5 miljoen euro terughalen”, aldus EU-commissaris Margrethe Vestager van Mededinging.

Beslag

Ook nam de Franse staat in november vorig jaar een volle Boeing 737 van Ryanair in beslag op het vliegveld van Bordeaux. Dat deed Frankrijk wegens uitstaande schulden. Ryanair ontving tussen 2008 en 2009 financiële steun van Frankrijk om de activiteiten op het vliegveld van Angoulême te ondersteunen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button